Den Digitale Agurken

Fra åpningen av Den Digitale Agurken

Utstilling, Tou Vindu (2007)

«Med en humoristisk vinkling og et snev av alvor ser vi på hvordan menneske og teknikk vokser sammen. Det legges vekt på digitale og elektroniske verktøy og instrumenter som vi bruker både til kommunikasjon og kunstneriske uttrykk.»

Arbeidene ble utført med fotografi som medie og skrevet ut på transparenter montert på plater av plexiglass. De var hengt opp ute i rommet hvor de inviterte publikum til å gå mellom dem, se dem lagvis og fra flere vinkler. Bildene utgjør en fantasifull fremtidsfabel om hvordan det vil se ut når menneske og verktøy er ett. Snarere undrende og leken enn pessimistisk.


Mann i drømmeaktig miljø med tekniske objekter bygget inn i kroppen

Bildene er fulle av detaljer, alt fra tekniske duppedingser, trafikklys, ballonger og akvarieplanter til skyer, dinosaurer og til med en knurremalle!

Nedenfor ser du et par bilder fra utstillingen.


 

Teaterstykket Den Digitale Agurken (2007)

Dr. Meyer, Beate og Emmaline har utviklet et dataprogram som heter “Den Digitale Agurken”. Etter årevis med intens forskning skal agurken endelig lanseres, og forventningene er skyhøye. En presset dr. Meyer har allerede tyvstartet salget, og Beate og Emmaline sloss i kulissene. Alle har sine formeninger om hvordan agurkprogrammet skal virke, og det er ikke så lett å bli enige…

“Den Digitale Agurken” er en familieforestilling som handler om teknologisk utvikling, forventninger, fremskritt, reklame, forbrukerkultur og vennskap. Forestillingen er en fengende og morsom opplevelse som appellerer til både barn og voksne, og som kan vekke ettertanke og stimulere til samtaler.

Liv Runesdatter driver CARMA, og er frilans vokalist, komponist og produsent (www.runesdatter.no). Mari Flønes er frilans danser, koreograf og pedagog. Bjarne Iestra er musiker, lydtekniker og jobber med elektronisk musikk.

Konsept og produksjon: CARMA Contemporary Art, Music and Dance.

Regi: Ragnhild Thoring.
Basert på manus av Atle Skorstad.
Koreografi/dans: Mari Flønes.
Musikk/vokal: Liv Runesdatter.
Elektronikk: Bjarne Iestra.
Kostyme: Mia Koch.
Foto: Steinar Engelsen
Stemme: Axel Tidemann
Co-produksjon: Teaterhuset AvantGarden
Forestillingen er støttet av Trondheim kommune, FFUK, Tou Scene og Stavanger kommune.

Scroll to top