Blogg

Nomade

Basert på et utvalg dikt av Åse Marie Nesse

«Nomade tar publikum med på en reise inn i en atmosfære av sensualitet, dyptgripende følelser og rike nyanser. Projisert fotografi og jazz/lyrisk improvisasjon smelter sammen til et moderne uttrykk, med stor respekt for dikterens arbeide og integritet.»

Nomade ble vist på Tou Scene og Hå Gamle Prestegård som en del av Kapittel 02 (Stavanger International Festival of Literature and Freedom of Speech 2002), og senere på Café Sting og Sola Ruinkirke. Prosjektet ble støttet økonomisk av Rogaland Fylkeskommune og Stavanger Kommune.

Billedserien bestod av totalt 11 bilder som ble vist i stort format under den musikalske fremføringen. Ett bilde til hver sang. De fadet inn når musikken begynte, og fadet ut når den sluttet. God timing var viktig!

Fotograferingen foregikk på to forskjellige steder: Et gammelt, fasjonabelt hus i Kannik med nydelige, trette tapeter og gulv, vinduer og små rom fra en annen tid. Stavanger Museums arbeiderbolig i Gamle Stavanger med dens trange rom, lave tak og bratte trapp.
Emblem

Dette er lenge siden. Jeg hadde sett Kjell Nupen i Stavanger Kunstforening. Såvidt jeg husker var det et triptykon eller en serie som het Emblem, og de bildene ga ikke slipp på meg. De ble værende i hodet mitt og gradvis endret de seg, til de sikkert ikke lenger hadde noe å gjøre med originalene.

En gammel madrass, overmadrass og dyne. Flekkete og slitne. Over tid blandet de seg inn i minnet om Nupens malerier. Jeg ville sette disse nesten abstrakte, ladete motivene sammen med noe figurativt.

En ung kvinne. Seksualitet. Skam. Styrke. Sårbarhet.

Spor.

Slik ble de til min egen – Emblem.

Portrett av ung kvinne Portrett av ung kvinne Portrett av ung kvinne

Jadarhus, Bit og Pene Ben

Pene ben, overalt!

For noen år siden var jeg så heldig å få gjøre en stor kampanje for Jadarhus. Det var Bit Reklame som hadde oppdraget. Bildene tok vi i en prøveleilighet i et boligfelt under utvikling i Sandnes. Paret som bodde der var modeller for anledningen. Veldig hyggelige folk, og de gjorde en super innsats!

Ben stikker opp fra sofaBen på vei inn på soverommetTo par ben i dusjen

Dette var en stor busskurkampanje som strakte seg over hele Nordjæren, fra Time kommune til Stavanger! Bildene stod i lysbokser langs veiene, på kjøpesentre, og selvfølgelig bussholdeplasser. Bildene så flotte ut i høstmørket!

Lysboks ved Tjensvollkrysset, Stavanger
Tjensvollkrysset, Stavanger
Lysboks ved Romsøegården, Stavanger
Ved Romsøegården
Lysboks ved Kvadrat, Sandnes
Kvadrat, Sandnes
Helsides annonse i Stavanger Aftenblad
Stavanger Aftenblad

Den Digitale Agurken

Utstilling, Tou Vindu (2007)

«Med en humoristisk vinkling og et snev av alvor ser vi på hvordan menneske og teknikk vokser sammen. Det legges vekt på digitale og elektroniske verktøy og instrumenter som vi bruker både til kommunikasjon og kunstneriske uttrykk.»

Arbeidene ble utført med fotografi som medie og skrevet ut på transparenter montert på plater av plexiglass. De var hengt opp ute i rommet hvor de inviterte publikum til å gå mellom dem, se dem lagvis og fra flere vinkler. Bildene utgjør en fantasifull fremtidsfabel om hvordan det vil se ut når menneske og verktøy er ett. Snarere undrende og leken enn pessimistisk.

Mann i drømmeaktig miljø med tekniske objekter bygget inn i kroppen

Bildene er fulle av detaljer, alt fra tekniske duppedingser, trafikklys, ballonger og akvarieplanter til skyer, dinosaurer og til med en knurremalle!

Nedenfor ser du et par bilder fra utstillingen.

 

Teaterstykket Den Digitale Agurken (2007)

Dr. Meyer, Beate og Emmaline har utviklet et dataprogram som heter “Den Digitale Agurken”. Etter årevis med intens forskning skal agurken endelig lanseres, og forventningene er skyhøye. En presset dr. Meyer har allerede tyvstartet salget, og Beate og Emmaline sloss i kulissene. Alle har sine formeninger om hvordan agurkprogrammet skal virke, og det er ikke så lett å bli enige…

“Den Digitale Agurken” er en familieforestilling som handler om teknologisk utvikling, forventninger, fremskritt, reklame, forbrukerkultur og vennskap. Forestillingen er en fengende og morsom opplevelse som appellerer til både barn og voksne, og som kan vekke ettertanke og stimulere til samtaler.

Liv Runesdatter driver CARMA, og er frilans vokalist, komponist og produsent (www.runesdatter.no). Mari Flønes er frilans danser, koreograf og pedagog. Bjarne Iestra er musiker, lydtekniker og jobber med elektronisk musikk.

Konsept og produksjon: CARMA Contemporary Art, Music and Dance.

Regi: Ragnhild Thoring.
Basert på manus av Atle Skorstad.
Koreografi/dans: Mari Flønes.
Musikk/vokal: Liv Runesdatter.
Elektronikk: Bjarne Iestra.
Kostyme: Mia Koch.
Foto: Steinar Engelsen
Stemme: Axel Tidemann
Co- produksjon: Teaterhuset AvantGarden
Forestillingen er støttet av Trondheim kommune, FFUK, Tou Scene og Stavanger kommune.